Crònica mes de febrer de l’IFA a càrrec de la Laura Alejo – jugadora-

En aquest mes de Febrer en els entrenaments de l’Infantil “A” femení ha predominat la defensa, tot tipus de defensa treballada durant la passada temporada i el que portem d’aquesta. La defensa del pit-pilota que es duu a terme quan la jugadora defensa a la jugadora que està jugant 1 coNueva imagen (2)ntra 1 amb la pilota. També hem treballat la defensa de la línia de pase per intentar robar pilotes fàcils i ficar punts en contraatac. Un altre tipus de defensa treballada es la defensa de “l’estic”, aquesta defensa tracta de que la jugadora més llunyana a la pilota tanqui el camp per si l’atacant supera la defensa del pit-pilota no es quedi sola davant de la cistella i pugui ficar fàcilment, una defensa molt útil pels partits. Fa poc vam introduir un concepte nou en defensa, la “via del tren”.” La via del tren” es un concepte fàcil d’entendre, quan la jugadora atacant reemplaça cap a la posició de 45 la jugadora que defensa no es pot enganxar a fer línia de pase, ja que, ha d’estar atenta a la pilota que representa que està a l’altre costat. Nosaltres ens referim a la via del tren per la línia de l’ampolla que puja des de la línia de fons cap al triple. La defensora ha de pujar per aquesta línia fins a on esta la jugadora a la qual defensa. També hem treballat l’atac. Teníem dos jugades per duu a terme quan atacàvem, una per quan trèiem des de la banda, anomenada “banda”, amb un pase per ficar la pilota en joc, un tall de la jugadora que treu i un pase cap a la jugadora que ha tallat. Una jugada que últimament la fem poc però quan la fem surt be i la majoria de vegades són dos punts assegurats. L’altre jugada, anomenada “Garret” pel protagonista de la sèrie Hawaii 5.0, era l’altre jugada que hem estat perfeccionant aquest Febrer.  “Garret” es una jugada que utilitzem quan treiem de fons al camp d’atac. Aquesta jugada normalment acaba en triple, ja que la jugadora que el llença acaba tirant sola. Fa qüestió d’una setmana, l’entrenador ens va proposar una jugada anomenada “puño”. Una jugada que es produeix en moviment. Una jugadora fa intent de fer-li un bloqueig a la defensora de la jugadora que puja la pilota, però no arrriba a fer-li, la jugadora que es troba a 45 baixa una mica la seva posició i es col•loca amb els peus a la línia de l’ampolla i la jugadora que ha fet l’intent de bloqueig igual. La jugadora que es troba a la cantonada va a passar els dos bloquejos de les seves companyes fins arribar a 45, allà pot rebre el pase de la companya per tirar o pot tallar cap a dintre. Si talla cap a dintre, la jugadora dona pase a la jugadora de 45 del costat contrari i aquela jugadora dona pase al tall. Aquesta jugada encara no ens surt massa be quan posem defensores reals, però amb pràctica als entrenaments i als partits que hi fem contra gent del club, segur que abans de que acabi la temporada ens acabaran sortint. Aquest mes de Febrer hem jugat tres partits on hi va haver tres victòries. El primer partit el vam jugar a camp del F.C. Martinenc A, on vam estar jugant molt bé duranNueva imagent els 5 primers períodes i ens vam ficar 20 a dalt. A partir del 5é quart ens vam adormir i les contraries van començar a remuntar fins arribar a posar-se 2 a baix a falta de pocs minuts per acabar el partit. Gracies als tirs lliures anotats per jugadores a l’últim quart vam aconseguir tirar el partit cap endavant i acabar guanyant-lo de 5 punts. El següent partit el vam jugar a la nostra pista, a gasòmetre, contra les jugadores del A.E. Les Corts-UBAE. Aquest va ser un partit fàcil des de el primer minut, anotant molts punts en contraatac i robant pilotes fàcils sota la nostra cistella per anotar amb facilitat. Una bona xerrada de motivació abans del partit també va ser la clau per guanyar fàcilment. Resoldre un laberint i unes bones paraules abans del partit ens van motivar bastant. Els dos contra uns generats a la pista on atacàvem també ens va ajudar a robar pilotes fàcils i anotar amb facilitat. Vam acabar tancant marcador passada la mitja part. L’últim partit que hem jugat el vam jugar al camp del Joventut les Corts A un diumenge per la tarda. Un partit en el que la pilota circulava molt bé d’un lloc a un altre sense cap problema, amb molt bones defenses i moltes pilotes recuperades. En aquest partit també vam tenir una bona xerrada de motivació abans del partit, amb dos dibuixos de dos ninots que representaven el treball que havíem de fer a la primera fase i un altre per al treball que havíem de fer en aquesta fase per poder guanyar.  En aquest partit  vam estar molt be. També vam generar bastants dos contra uns al camp ofensiu i gracies a això vam rNueva imagen (1)ecuperar moltes pilotes i vam anotar molts punts fàcils. A l’últim quart vam tancar marcador i vam acabar guanyant de 50 punts. La següent setmana ens va tocar descansar, ja que, a la nostra lliga som 7 equips i un equip diferent ha de descansar a cada jornada. En el partit d’aquesta setmana ens juguem bastant. Juguem contra el segon classificat, el Club Natació Sabadell C, que està un punt per sobre nostre a la classificació amb un partit més. Si guanyem ens col·locaríem segones a la classificació a un punt del primer classificat. Segur que amb treball i sacrifici podrem tirar tot endavant i complir els nostres objectius perquè sabem que podem amb això i més. Abans d’acabar volem donar molts ànims i  molta força a la nostra companya Giulia que porta mols partits sense poder jugar a causa d’una lesió al turmell. Estem amb tu, torna aviat!

SOM-HI NOIES! A SEGUIR!

Laura Alejo #11

2 Respostes en Crònica mes de febrer de l’IFA a càrrec de la Laura Alejo – jugadora-

 1. Ramsés Gallego ha dit:

  M’agrada molt l’estil de redacció i les qüestions tècniques que es mencionen. Genial! És fantàstic saber que l’equip evoluciona i encara els propers partits amb la passió necessària i un enfoc d’EQUIP.
  Les xerrades motivadores al principi, instrumentals.

  Amunt!

  Ramsés

  • Joan Castillo ha dit:

   Molt de detall, bona crònica i uns desitjos compartits, Giulia tenemos muchas ganas de verte jugar en gasometro, anims!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *